koltuk tamircisiKoltuk Tamircisi

Her türlü döşeme, özel ölçü, tamir, yüz değişimi!
Koltuk Restorasyon Merkezi
0216 313 00 35 05326910095
Profesyonel Hizmet!
koltuk tamircisi, koltuk yüz değişimi, özel ölçü koltuk
Tavsiyeniz kalitemizdir!
Modoko Sanayi

Koltuklarınızın Resmini Yükleyin!

Tıkla Whatsapp ile Gönder

Resimleri yükleyin » Açıklayın » Fiyat Alın!

0%

Koltuk Tamir ve Yüz değişimi işleriniz için arayın!

0216 313 00 35 05326910095
Tıkla Whatsapp ile Mesaj At:

Şuan resimleriniz yok mu?

Resim Yüklemeden talep açabilirsiniz! Bize işinizi tarif edin, biz size hemen dönelim!

Talebinizi Hemen Gönderin!

Koltuk Tamircisi

Yenilemeyi düşündüğünüz eski koltuklarınızın fotoğraflarını çekerek yükleyiniz, Fiyat bilgisi, Kumaş Seçenekleri ve öğrenmek istediğiniz tüm bilgileri size daha net iletelim. İşinizi bize yaptırmaya karar verdiğiniz de; Genişlet Genişlet

Yeni hizmete giren bu bölümümüz, kısa süre sonra eksiklikleri tamamlanıp hizmetinize girecektir. Şuan yazılım aşaması devam etmektedir. Size en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz.

Koltuk Döşeme Nedir? Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Koltuk Döşeme, koltukların kumaş veya deri ile kaplanma işlemi ve bu işleme gelinceye kadar ki aşamaların tamamına denir. Koltuk döşeme işleminin tamamlanması için kumaş veya deri kaplamadan önceki aşamaların da tamamlanması gerekir. Koltuk Döşeme Nedir? Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Koltuk döşeme nedir ve nasıl yapılır?

Koltuk Döşeme, koltukların kumaş veya deri ile kaplanma işlemi ve bu işleme gelinceye kadar ki aşamaların tamamına denir. Koltuk döşeme işleminin tamamlanması için kumaş veya deri kaplamadan önceki aşamaların da tamamlanması gerekir. Bu aşamalara biraz göz atalım.

Bir Koltuk, oturulabilir duruma gelmesi için şu aşamalardan geçer;

  • İskelet hazırlanır,
  • Yay, Lastik kolon gibi malzemelerle oturum kısımları kapatılır.
  • Üzerine astar çakılır,
  • Üzerine Sünger kaplanır,
  • İç kısımları bu şekilde dolgulanır ve kumaş, deri ile kaplanır.
  • Minderler hazırlanır.
  • Ayakları montalanır ve ambalaja hazır hale getirilir.

Koltuk döşeme için bilinmesi gerekenler nelerdir?

Genel olarak koltuklar bu şekilde işlemlerden geçerek hazırlanır. Koltuk döşeme için kullanılan malzemeler ne kadar önemliyse, bu işi yapan ustaların kalitesi yani zanaatkâr olması da o kadar önemlidir. Bu nedenle gerek kullanılan malzemelerin seçimi gerekse işi yapacak olan kadronun iyi seçilmesi gerekmektedir.

Bir koltuğun kalitesi nasıl anlaşılır?

Günümüzde bir koltuğun kalitesi markasıyla anlaşılmaz. Çünkü gelişen teknoloji ile birlikte el işçiliğinin gerektirdiği pek çok ayrıntılar fason üretime dönmüştür. Koltuk, Mobilya gibi ürünler tek elden üretilebilecek ürünler değildir, firma ne kadar büyük olursa olsun bu değişmez. Malzemeleri pek çok farklı tedarikçilerden temin etmek zorundadır. Dolayısıyla bir koltuk için kaliteyi belirleyen tedarik edilen hammadde büyük önem kazanmaktadır. Kaliteli gibi satışa sunulan neredeyse malzeme fiyatına satılmaya çalışılan ürünler aslında birkaç yıl dayanabilecek kalitede değildir. Özel üretim dışında seri üretilen koltuklar gerek üretimin hızlandırılması gerekse maliyetleri karşılayabilmesi için belirli bir üretim süresi içerisinde ortaya çıkması gerekir. Buna fason üretim denilmektedir. Fason üretimin istenilen sonucu vermesi için oyalayıcı işlemlerden kaçınılır. Örneğin Gürgen ağacından yapılmaz, sunta gibi malzemeler kullanılır. Sunta gibi malzemelerle yapılan koltuklar hammadde maliyetini değil işçilik maliyetini etkiler. Kesimi ve işçiliği daha kolay olduğu için tercih edilir. Bu durum koltukların daha az ömürlü olmasına neden olur. Özel üretimde özellikle de Modoko piyasasında kulklanılan ağaçtan kumaşa kadar fason piyasadan en az 3 kat daha maliyetli üretim gerçekleşir.

Çok pahalı denilen ürünler neden pahalı?

Eğer doğru bir üreticiden fiyat alıyorsanız ve fiyat size pahalı geliyorsa aslında pahalı değil kaliteli olduğu içindir ve verilen fiyat mağazalardan en az yüzde 50 daha uygundur. Çalışan bir ustanın bir günlük maliyeti, işletme giderleri atölyeler için de geçerlidir. Atölyelerden çıkan bir ürün mağazalara girdiğinde mağazaların da aynı ve çok daha fazla giderleri eklenir. Bir chester koltuk takımını ele alalım. Bizden fiyat aldığınızda bir üçlü kanepe için gerçek chester iskeleti komple gürgen, gerçek kapitone el işçiliği, modele göre kapitone sayısı ve üretim süresi bellidir. Chester koltuk için kullanılması gereken malzeme kalitesi gözetilir. Kollarına çok sağlam ve kaliteli malzemeden dolgu yapılır. Bir düğme takmak için defalarca işlemden geçer. Bu tür koltuklar için kullanılması gereken kumaş, deri kalitesi de belirli bir kalite altına inmemelidir. Günlerce süren bir işçiliğin birkaç yılda deforme olacak malzemelerle yapılması zanaatkâr için düşünülemez. Bu duruma en başta ustalarımız itiraz eder, hatta usta olan bir kişiye 22 DNS 5'lik sünger kullanacaksın dediğinizde işi bırakır.

Koltuk döşemecisi kumaş üretmez, sünger üretmez, silikon, elyaf, elastik kolon vs, malzemeleri üretmez. Bunları tedarikçi firmalardan temin eder. Kumaş var metre fiyatı 6 TL, kumaş var metre fiyatı 150 usd. Böyle bir sektörde ucuz-pahalı ayrımı yapmak doğru değil, kalite ayrımı yapmak mantıklıdır. Bütçenize göre bir koltuk takımı düşünebilirsiniz. Bunu düşünürken de paranızı çöpe atmak istemezsiniz. Bu yüzden de tercih ettiğiniz bir koltuğun en azında konforu bozulmadan 10 sene kadar kullanılabilir olmasına bakmalısınız.

Bu koltuk çok ucuz, resimde de çok şık duruyor, diyebilirsiniz. Bu tür koltukları aldığınızda 10 yılda 4-5 defa almanız gerekebilir. Zaten birkaç ayda da konforu yok olur. Ayrıca iskelet aksamı da yeniden döşenmeye uygun olmayabilir. Aldığınız bir koltuğu 5-10 veya daha uzun süre sonra kumaşını değiştirip kullanmaya devam edebiliyor musunuz? Pahalı gibi görünen koltuklar doğru yerden alındığında aslında fasonlara göre çok daha uygun fiyatlı oldukları uzun vadede ortaya çıkıyor. Piyasada işinin hakkını vererek çalışan çok sayıda üretici ve satıcı firmalar bulunmaktadır. Bizi tercih etmeyebilirsiniz ama işin ehli zanaatkârları bulmanızı tavsiye ederiz. Unutmayın! Koltuklar tek elden üretilmiş olsa da kullanılan tüm malzemeler tedarik edilir. Kalite ve konfor, tedarik edilen malzemelerin ayrıntılarında gizlidir.

Koltuk Tamircisi ©2016. - Koltuktamircim.com - Çerezler & Gizlilik